miercuri, aprilie 23, 2008

De unde putem imprumuta cele mai mari sume fara garantii

Creditele de nevoi personale fara garantii sunt vedetele incontestabile ale finantarile acordate de banci. Motivul este simplu: oamenii au acces la sume in cash intr-un timp foarte scurt si cu o birocratie minima, avand nevoie doar de o adeverinta de salariu si o factura de utilitati. In general, astfel se pot obtine imprumuturi de cateva mii de euro, la niste costuri considerabile insa, dobanda efectiva ajungand la 15%-20%, in functie de moneda, si chiar peste. Exista insa pe piata si oferte pentru cei care doresc sa imprumute sume de ordinul zecilor de mii de euro fara a ipoteca o proprietate.

Cea mai ridicata limita de suma de pe piata este practicata de ABN Amro. Banca olandeza acorda pana la 40.000 de euro sub forma de credit de nevoi personale fara garantii, doar pe baza unui act de identitate, o adeverinta de salariu, un contract de munca si o factura utilitati. Pe de alta parte, ABN practica o perioada de acordare mai mica decat cea din piata, de numai 8 ani. Astfel ca pentru a putea imprumuta 40.000 de euro, rambursabili pe perioada maxima, este nevoie de un venit de aproape 2.000 euro.

Raiffeisen Bank, UniCredit Tiriac Bank, BCR si Piraeus Bank au in oferta credite de nevoi de pana la 20.000 euro. Majoritatea bancilor de pe piata acorda pana la 15.000, fiind vorba aici despre jucatori precum Banca Transilvania, Banca Romaneasca, BRD, ING Bank, Credit Eruope Bank, Millennium Bank, Libra Bank, Garanti Bank, sau chiar mai putin, 10.000 euro, precum in cazul Alpha Bank, OTP Bank sau Volksbank

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.