joi, iunie 26, 2008

Piata de comert electronic s-a triplat in anul 2007

Piata de comert electronic a crescut cu 263% in anul 2007 si s-au inregistrat 450.000 de tranzactii electronice, mai mult cu 25% fata de anul precedent, a declarat secretarul de stat din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Zoltán Somodi, citat de NewsIn.


Secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei din Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei arata ca numarul conexiunilor de broadband si numarul utilizatorilor de Ebanking s-a dublat in anul 2007 fata de anul precedent.

“In acest context dinamic si in permanenta schimbare, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este preocupat de informarea si constientizarea pericolelor in randul utilizatorilor de internet, un bun exemplu in acest sens, il reprezinta programul coordonat de MCTI, Safer Internet Plus”, a mentionat Somodi.

De asemenea, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a sustinut infiintarea, la nivelul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica Bucuresti (ICI), a Centrului national de raspuns la incidente de securitate in sistemele informatice CERT-RO. Centrul va servi ca punct unic national pentru coordonarea activitatilor referitoare la gestionarea atacurilor de securitate informatica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.