marți, iulie 15, 2008

Sex fara obligatii

Lumea din ziua de astazi pare ca a uitat ideea de romantism, sau daca totusi romatismul apare, Hollywood-ul a facut toate scenariile romantice care se pot imagina. Cum sa mai fie un barbat romantic in ziua de azi? Feminismul a distrus si acceptarea dulcegariilor: nu ii poti deschide usa pentru ca o sa iti tranteasca o privire de genul "Ce crezi ca nu pot si singura?", nu poti sa ii trimiti flori "Ce vrei sa mi-o tragi cat mai repede?" samd Totul se pare ca fost facut de altii inaintea noastra. Si altii au iubit inaintea noastra, cu o intensitate mai mica sau mai mare, au suferit, au murit (cazuri extreme). Stim cu totii ca puterea dragostei este mare: ne face sa ne purtam ridicol, sa facem lucruri nebunesti si cu siguranta ca o implinire a ei vine si sexul, un lucru, se pare, mai bun intre oameni care se iubesc (teoretic mai bun .). Mai nou societatea practica din ce in ce mai mult hedonismul, amorul liber fiind una dintre expresiile acestui hedonism. Nu conteaza: esti casatorit, cuplat, tot iti aruncii ochii pe unde apuci, si aruncandu-ti ochii evident arunci si ocheade, de la ocheade drept in pat: sex fara obligatii. Textul este "Iubito nu e ceea ce pare" sau si mai bine "Nu a insemnat nimic".
Well... cum e? Eu nu cred sa existe sex si atat. Trebuie sa existe ceva care sa te atraga la persoana respectiva, ceva din ea - fizic, zambet ceva Si atunci teoria ca sexul este doar o strangere de mana cade Ma intreb de ce barbatii implicati in relatii sau casatoriti nu strang mainile partenerelor de sex ocazional sau amantelor Ceva de genul "Buna ziua! Imi pare bine de cunostinta!" Stim cu totii ca nu este asa Sexul este sex Nu ai face sex cu cineva care nu te atrage, si mai mult decat atat sexul nu este pur fizic, este 90% emotional, adica, nu neaparat ca esti indragostit, dar atras. Sexul este o problema de incredere. Nu ajungi in pat cu cineva care nu iti inspira incredere, nu ai ajunge in pat cu cineva cu care nu ai putea avea o potentiala relatie.
Sa revin la citatul de la inceput. 2 persoane care se iubesc sau 2 persoane care iubesc ceva . Care au ceva in comun. Scuza tampita pe care lumea o ofera "putea fi ea sau oricare alta" pur si simplu nu sta in piciare. Iubirea, flirtul, sexul sunt fenomene de atentie; ca sa poti face ceva cu cineva trebuie sa fii disponibil. Domnilor si doamnelor hedonisti daca sunteti implicati intr-o realtie limitati-va hedonismul. Din scuzele dumneavostra nu face decat sa transpara o lipsa profunda de substanta. Nu spuneti cuiva ca vreti o relatie cu persoana respectiva, ca o iubiti etc fiti sinceri. Daca vreti relatii ocazionale cautati-le, daca vreti mai mult fiti pregatit sa oferiti ceea ce trebuie oferit intr-o relatie.

4 comentarii:

Gianny spunea...

Mai, da de cand ai devenit asa filosof?
Dar...adevar graiesti...

Anonim spunea...

Are legatura acest text cu discutiile pe care le-am avut duminica?

Paul Padurariu spunea...

posibil sa aibe legatura, dar nu de la acea discutie a pornit acest post:) ...

Anonim spunea...

Cand vine vorba despre sex si (de ce nu) despre relatiile intre sexe), inevitabil, care mai de care e "specialistul". Plin de cuvinte, de idei, de abordari ... curajoase sau voit si la fel de aparent profund-ganditoare. Nu de putine ori chiar amuzante prin ineptiile care le includ.
Insa, asa cum ai spus, altii -nu putini- aufacut-o inaintea noastra. Nu suntem nici primii si nici nu redescoperim roata, suntem doar mult mai ipocriti si mai grabiti, mai individualisti si egoisti.
Nici eu nu cred ca exista doar sex si atat.
In primul rand pe simplul motiv ca, cu exceptia "auto-erotismului", implica (cel putin) 2 fiinte; doi indivizi, doua individualitati, doua suflete si doua corpuri atasate acelor suflete. "sex si atat", ar insemna, mai degraba, doua animale de tipul celor singuratice care, din cand in cand, se intalnesc strict pentru a isi perpetua specia. si n-am prea intalnit oameni care, cu voiosie sa admita ca sunt doar niste animale scarboase si stupide, eventual.
Cum ziceam, plin de specialisti
Adica , aceeasi care, ori de cate ori au ocazia sa revina la capitolul "piele peste piele" inteleg ca mai au de invatat, de explorat sau de simtit. Care nu stiu suficient nici macar pentru ei dar au pretentia de a ii indruma pe altii.
Si-atunci, daca sexul nu se zice ci, simplu, se simte, cum putem concluziona ca se face si atat ? Ca nu e nimic in plus sau alaturi ?
A face pur si simplu sex, cred, e sinonim cu "singuratate in doi" si fiecare pentru el.
Care e si pregatit sa isi asume asta in mod deschis si pentru toata viata ?

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.