miercuri, octombrie 29, 2008

Romania si criza

Intr-o luna vom merge la vot(unii dintre noi vor merge, altii nu), politicienii, si nu numai, insufla populatiei o credinta cum ca acest vot o sa fie esential, eu cred ca nu. Orice partid sau coalitie castigatoare va fi la fel de aberanta. Nu avem o clasa politica capabila de reforma reala. Si nu o avem pentru ca esenta societatii romanesti este in stadiul preabine cunoscut, si nu o va schimba un vot.

In speranta unei schimbari care sa apara fara ca noi sa facem ceva, intretinem iluzii. Asteptam sa schimbe ceva, cineva ("cineva de sus"). Chiar daca acestia din urma ar fi bine intentionati, tot nu ar putea sa faca o schimbare, acea schimbare de care poporul roman are nevoie, dar pe care nu o doreste. Una dintre aceste schimbari fiind si schimbarea atitudinii, dar nu numai.

La realitate ne va trezi o criza reala si sanatoasa, cu tot ce implica aceasta. Cu somaj, cu curbe de sacrificiu, cu tot ceea ce un dezastru poate insemna. Asa cred ca vom reveni la valorile reale ale unei societati normale, unde munca, cinstea, morala, bunul simt sunt intr-adevar la locul lor pe scara valorilor.

Totul ne va costa foarte mult, enorm de mult. Dar suntem romani, si ne vom pastra buna dispozitie si al nostru etern simt al umorului.

P.S: acesta a fost un gand...

3 comentarii:

Anonim spunea...

esti retardat.

Paul Padurariu spunea...

Multumesc, si acesta este un punct de vedere...

Anonim spunea...

Scrie in continuare, nu te uita la rautatile unor anonimi... :)

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.