joi, februarie 12, 2009

Ascetul dorinţei. Un roman despre Kamasutra


Cei de la The Tribune l-au catalogat drept: „Cel mai bun roman despre sex si senzualitate pe care l-am citit vreodata.“
Ascetul dorintei este o reconstituire a vietii lui Vatsayana, care se presupune ca a fost autorul Kamasutrei, cel mai popular tratat erotic scris vreodata. Cultivand detaliile de epoca si facand referiri la istoria reala a vietii maestrului indian, cartea seduce prin sarmul ei exotic si prin puzzle-ul ce finalmente confera contur destinului acestui celebru intelept, Vatsyayana, care isi începe copilaria în bordelul unde lucreaza matusa sa.
Sudhir Kakar este cel mai renumit psihanalist indian contemporan. Specialist in psihologia culturii si a religiilor, scriitor consacrat, Sudhir Kakar a fost inclus in lista primilor 25 de ganditori majori ai lumii actuale, votata de cateva dintre cele mai cunoscute cotidiene: The New York Times, Le Monde, Frankfurter Allgemeine, Die Zeit şi Le Nouvel Observateur. A tradus Kamasutra şi a scris numeroase cărţi: Shamans, Mystic and Doctors; Tales of Love, Sex and Danger; Intimate Relations: Exploring Indian Sexuality; Ecstasy, etc.
Libris.ro
„Cu eleganţa sa stilistică obişnuită, Kakar scrie o carte extrem de senzuală, îmbogăţită de detalii istorice şi plină de idei provocatoare legate de cel mai fascinant subiect posibil.“ - New York Times
Ma chinui de ceva timp sa termin de lecturat aceasta carte fascinanta, primita in dar, dar gasesc mai rar ragazul necesar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.