vineri, februarie 13, 2009

Frost/Nixon - 2008


Istorie politica, nu toti indragesc acest gen de filme, dar va asigur ca se merita pe deplin vizionarea acestuia. L-am vazut aseara, intr-un sfarsit, nu m-a luat somnul, desi se facute 01:30 am.
Regizat de Ron Howard, dar totusi nu in acelasi stil, nu in stilul american caracteristic. Acesta aduce pe ecran transpunerea piesei dramaturgului si scenaristului PETER MORGAN ce reda batalia dintre Richard Nixon (FRANK LANGELLA), presedintele american cazut in disgratie ce are o traditie de salvat si DAVID FROST (MICHAEL SHEEN) o personalitate in ascensiune in domeniul televiziunii.
Filmul este povestea nespusa despre intalnirea istorica care i-a schimbat pe Nixon si Frost deopotriva. Sunt recreate nu numai interviurile transmise in direct, dar si manevrele de culise, masinatiunile si negocierile dintre cei doi oameni, vreme de cateva saptamani, totul pentru o demascare totala in fata opiniei publice.
Nixon e convins ca presedintele e dincolo de lege, iar actele sale -de orice natura ar fi ele- capata automat legitimitate si legalitate: "When the president does it, that means that it is not illegal"
Link imdb, iar trailerul il puteti viziona aici. Nu l-am mai pus direct pe pagina pentru ca incarc prea mult pagina, sper sa implementez astazi widget-ul de "read more".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.