vineri, august 20, 2010

Am fost la circ

Ma intreaba Paul: "Mergem la circ?". 
Cum sa nu mergem la circ, dau repede un Google search si vad ca intrarea in prima zi de reprezentatii e de 10 lei. BUN! 
O luam, bineinteles, si pe Nana "Tuta" ( poate obtinem si noi doua niste joburi in vremurile astea de crize pe acolo). Paul imi zice ca a primit biletele gratis prin facebook.
Din marea dorinta a circului Safari de a-si promova spectacolele, ofera gratis bilete prin a indeplini unele conditii pe facebook, dar totul este atat de ambiguu si nepus la punct, incat mai bine dai banul. Pe facebook era anuntat faptul ca pentru a-ti ridica biletele promotionale, trebuie sa ajungi cu ceva timp inainte. 
Am ajuns la 19.30, spectacolul incepea la 20.00. Suna pe domnul ce se ocupa de promovarea pe facebook si ne spune ca trebuia sa fim acolo pana la 18.00, trebuia anuntat din timp, si alte scuze inutile. Pana la urma Paul a reusit sa il convinga, si ne-a spus ca ajunge la 19.45. (Paul edit: tipul a fost foarte binevoitor si vom ridica biletele pentru un spectacol viitor, stiti voi cum sunt femeile...)
In timpul acesta spatiul de la intrare se aglomera, si bineinteles, cu cat intram mai tarziu, cu atat prindeam locuri mai proaste, sau chiar in picioare. La 19.50, domnul  Liviu Bogdan ne-a anuntat ca ajunge in 10 min, pentru ca este in Fundatie. Aici m-am aprins! Personal, urasc incheieri de afaceri incununate de o nepunctualitate si incorectitudine. 
Noi ne-am asezat la coada, iar Paul a mers sa ia bilete. Pentru Yannis nu s-a luat bilet deoarece avea sub 3 ani. Biletele promotionale asa si nu le-am luat. 

Intram, gasim locuri cat de cat protrivite. In singura loja ramasa mai libera cateva persoane din personal supravegheaza spatiul, si nu permit nimanui sa se aseze. Spectacolul incepe la fix. Un nene, care este multifunctional, de fapt, toata lumea circulului este multifunctionala, cu exceptia dresorului de tigri si elefanti, ne canta o melodie de te intrebi daca e in germana, franceza sau engleza. Acelasi nene o face si pe-a clovnul in cadrul pauzelor, cam multe, dintre numere de reprezentatii.  
Show-ul incepe prin dresura tigrilor, dupa care o doamna acrobata se trage pe o coarda, iar dupa spectaculosul numar vinde popcorn si sucuri. Doua tinere, una cu ceva talente, alta varza totala, invart niste cercuri. Si asa a inceput plictiseala  adultilor (eu, Paul si Nana) cat si al lui Yannis, deoarece intreba  non stop cand vine Mumbo (= Dumbo, adica elefantii).

I-au atras atentia poneii, camilele, care tot erau Diii! (cal, animal de calarit), un hipopotam, cativa boi de pe alte meleaguri, singura diferenta fiind coarnele mult prea mari. Dupa toate astea a urmat  o pauza de 15 min., in care puteai merge cu poneiul, face poza cu camili, sarpe, elefanti, vizita alte animalute pentru 5 lei. 
Yannis a mers cu tata, sa vada animalutele. Dintre toate vazute acolo cel mai mult i-a placut de Pablo, o girafa, iar acasa in cartea de povesti l-a recunoscut pe Pablo si a spus ca il iubeste si bineinteles "Mumbo" - unde a stat in jur de 10 minute si i-a admirat. 
Dupa pauza, au revenit camilele cu niste dansuri din buric a unor cadâne superbe de “90 – 60 - 90”(fetele multifunctionale din circ) cu un sarpe si camilele revenite pe scena. 
 Punctul culminant al serii a fost reprezentatia elefantilor, fiind  unica din Europa. Yannis a ramas frapat de Mumbo, si tot incerca sa imi arate ceva. La final, a fost marea reprezentare de reptile, care consta in 4 pitoni, care pot fi simplu considerate animale de companie si un pui de crocodil, ce era foarte iritat de atata agitatie. Si pentru aceste 5 mici animalute, s-a facut un mare show cu flacari si oameni echipati in pirati. Toata lumea era speriata de acei 4 serpi, care sarmanele vroiau si ei sa dormiteze dupa o masa copioasa. Probabil foarte putini cunoasteau ca aceasta specie de serpi este absolut inofensiva, la cat de voluminosi sunt, pe atat de calm se comporta zi de zi. Acestia au o singura problema, nu iubesc sa fie stransi prea tare, imediat incep sa te stranguleze.  Cu toate aceste show-uri spectaculoase, spectacolul era pe final, mai avea de cantat nenea clovnul o melodie. 
Noi am iesit din timp si am mers sa vedem animalutele gratis.  Copilul a fost impresionat de elefanti, hipopotam si Pablo. Per ansamblu, show-ul nu merita banii ce se cer pentru bilete, 20- copii, 30 – adulti, si 40 – loje indiferent de varsta. Au o promovare destul de mare, si s-au investit ceva bani, dar se asteapta putin mai mult de la show. Oricum copii raman impresionati, totusi sunt lucruri noi si diferite!

7 comentarii:

relansat spunea...

merg si eu maine seara. am fost si anul trecut. nu stiu daca era tot safari.

IASIVEZI spunea...

eu le-am luat din timp, daca ma sunai asera ti le dadeam eu, eram oriucum la servici la ERA

Paul Padurariu spunea...

Nu e problema, mai mergem o data si saptamana viitoare sa-l vada Yannis pe "Mumbo" :)
Multumesc de intentie.

somnulescu spunea...

Mie nu mi-a atras atentia spectacolul ci mai degraba modul cum scrie sotia lui Paul. :D Foarte frumos, si asta si celalalt cu Ucraina.

Astept si alte articole :D

relansat spunea...

i-auzi paule, lasa-te de meserie :D
am fost si io aseara (abia) la circ. mi-a placut foarte mult, puiutzul de leu era cel mai scumpel de pe acolo

Paul Padurariu spunea...

Nu e o meserie :P. Sa speram ca va fi... :)

jocuri de gatit spunea...

Am fost si eu prezent,eu zic ca au meritat banii,puneti-va in locul circarilor,ganditi-va putin cat au trebuit sa lucreze cu acele animale..eu am ramas uimit!

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.