joi, septembrie 16, 2010

Sa se imbogateasca altii... daca romanii sunt tampiti!

Eram la o discutie cu o doamna in varsta foarte dezamagita de tot ce inseamna Romania, romani, etc. Prin multele ei nemulturiri a strecurat spre final problema agriculturii de la noi subiect incheiat astfel:

“Pai eu am pamant arabil, au venit niste englezoi si imi dau 25 de milioane(n.r. lei vechi) pe an la fiecare 10 hectare, pai lasa sa se imbogateasca altii, daca romanii sunt tampiti!”

Toata fiinta mea ii spunea: “Da doamna, esti tampita!”

2 comentarii:

Calivita spunea...

Este si nu este tampita. Daca terenul nu este muncit produce costuri oricum, adica impozite. Daca il munceste englezul iti da tie niste bani, iti platesti impozite si ce mai ai si mai raman si ceva bani pentru ce mai ai nevoie in casa. Apoi din ce produce in romania, englezul va plati salarii, TVa, taxe impozite, etc la statul roman.

Paul Padurariu spunea...

OK, ai dreptate. Am scris randurile astea foarte rpd si poate nu am reusit sa scriu tot pentru a ma face inteles. Ideea era ca in discutie ea mai amintise ca nu se poate face nimic in Romania , iar eu spun ca e tampita fiindca in Romania se poate! Daca "englezoii" pot scoate bani din pamant romanesc, tu ca detinator al pamantului de ce nu poti? P.S. Avea si banii necesari pt a incepe o campanie agricola.
Dar e mai usor sa injuram statul roman, guvernantii, Basescu, Boc si Romania decat sa luam cu adevarat atitudine.

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.