joi, septembrie 22, 2011

Ce calatorie preferi pentru Paris?

Frumosul oras al iubirilor, al luminilor, al istoriei isi deschide in fiecare zi pentru cel putin 15.000 de vizitatori dintre care mai bine de 65% sunt straini. Acest mic colt de rai ofera atat de multe incat nu le poti cuprinde pe toate, sa vezi, sa simti si sa le cunosti. Unica solutie ar fi pur si simplu sa iti faci bagajul si sa te muti pentru o perioada in Paris. Sunt sigura ca intr-o perioada de  cel putin 3 luni nu te vei  plictisi, iar lucruri nedescoperite vor ramane cu siguranta.
  Pentru doritorii de a vizita Parisul va propunem mai multe tipuri de calatorii cu destinatia   Paris.
1.       Daca doriti sa descoperiti  partea istorica a orasului, va invitam sa va alegeti un sejur de cel putin 5 zile in care veti avea de vizitat unele dintre cele mai importante edificii incarcate de istorie ale Parisului:
-          Turnul Eiffel.  Sigur trebuie sa fie primul pe lista “Obiective turistice Paris”, fiind emblema intregii tari nu doar a Parisului. Daca intr-o zi acesta ar disparea Parisul pur si simplu nu ar mai fi Paris, iar Franta ar fi o alta tara . Pentru a economisi timp, este de recomandat cumpararea biletelor de intrare pentru Turnul Eiffel  de pe site-ul lor oficial. Astfel  aveti timp pentru vizitarea altor obiective turistice.
-          Muzeul Luvru. Pentru acest element important al orasului luminilor se aloca cel putin o jumatate de zi, si aceasta doar in cazul in care biletele se vor cumpara de pe site-ul lor oficial. SIgur nu vreti sa vedeti cu prorii ochi marele operele de arta ce se gasesc in acest muzeu.
-          Alte doua obiective importante ale Parisului sunt: Micul Palalt si Marele Palat aflate in vecinatatea unuia fata de altul.
-          Basilica Sacre Couer este aflata pe cel mai inalt punct al orasului. Privelistea de sus este cu totul uimitoare si veti reusi sa vedeti  intregul Paris cu alti ochi.
-          Domul Invalizilor prin masivitatea lui impune un anumit respect pentru persoana ce ia fost dedicat acest edificiu: Napoleon Bonaparte.
-          De asemenea, Biserica Notre Dame este nelipsita de pe lista de vizite, iar pe langa aceasta se poate adauga intregul Cartier Latin unde se afla. Odata vizitate edificiile din central orasului veti observa o diferenta vizibila cu cele din acest cartier, acestea avand un cu totul alt stil de constructie si impunere.
-          Acestora li se adaugasi muzeul Orsay, cu opera de arta moderna si contemporana, dar si muzeul Rodin.
-          Nelipsit din lista vizitelor este si Versailles. Pentru vizita lui este nevoie de o zi intreaga deoarece se afla in afara orasului, dar odata ajunsi acolo veti simti un aer aristocratic si plin de istorie.
-          De asemenea sunt si cateva muzee ce au intrare gratuita. Va invitam sa cautati pe internet unde se pot vizita acestea si perioada de acces gratuit la ele.  O lista cu unele dintre acestea se pot gasi pe aceasta adresa: http://www.turisteuropa.ro/franta/muzee-din-paris-cu-intrare-gratuita
2.    
   Pentru cei romantici se recomanda  descoperirea unei alte laturi ale Parisului:
-          Nelipsita din lista acestora trebuie sa fie vizitarea intregului cartier Montmartre. Strazile mici si pavete pline cu cafenele mici si cochete, avand la intrare chelneri zambitori si primitori… Oare nu este frumos? Iar odata cu lasarea amurgului veti descopori un aer parizian cu totul special.  Acolo veti putea hoinari pe strazile usor laminate, si sa vizitati magazinele de antichitati. De asemenea pictorii din piata de langa Sacre Couer va pot pecetlui  chipul dumneavoastra pe o panza, bineinteles contracost.
-           De asemenea ar fi foarte romantic si o plimbare cu barca pe Sena.Acest lucru este necesar pentru un cuplu ce au ajuns laParis in luna de miere. Sigur in perioada rece este recomandat sa intrati inauntru, deoarece aerul rece va fi de furca, iar tot romantismul va disparea.
-          Nelipsit din lista preferintelor ar trebui  sa fie si vizitarea Turnului Eiffel seara. Jocul de lumini de la orele fixe este cu adevarat superb, iar daca doriti sa va impresionati partenerul/ partenera , ii puteti oferi o cupa de sampanie la 10 in varful Turnului, in timp ce admirati intreaga splendoare a Parisului.
-           O idée pentru o  cina romantica ar fi Moulin Rouge unde doar biletul de intrare este 90 de euro, cu o cupa de sampanie- 102 euro, iar cu un meniu lejer/ bogat/sofisticat – 150/165/180de euro . Rezervarile se pot face la numarul de telefon:  +33153098282.
-          Nelipsit pentru o plimbare romantic este Champes Elysees-ul.Acesta cu luminile sale va fermeca privirile tuturor ce ajung acolo. De asemenea, pe bulevardul principal, cat si pe cele laturalnice se pot observa si magazinele marilor branduri internationale.

In speranta ca aceste informatii v-au ajutat va dorim o calatorie placuta in minunatul oras Paris!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.