vineri, septembrie 02, 2011

Istoria lenjeriei intime

Haideti sa vorbim astazi despre istorie si nu una simpla ci a lenjeriei intime. Chiar daca este indispensabila in zilele noastre, in trecutul mult indepartat piesele de lenjerie intima se considerau a fi un lux, ce si le permiteau doar doamnele de statut inalt.
  Pentru prima oara a fost mentionata in Egiptul Antic, in urma cu 300 de ani inainte de Hristos. In acea perioada hainele demonstrau statutul social al fiecarui om, iar doamnele din inalta societate piese in forma unei tunici stramte purtate sub hainele de strada. Unele statui descoperite de-a lungul timpului reprezentau femei invelite  cu material in zona sanilor si a soldurilor. Bineinteles, nici nu se aduceau in discutie lenjerie sexy, costume de baie, cat si costume de craciunita. Aceste noi piese de lenjerie au schimbat viata noastra in ultimul secol. Femeia este privita cu totul altfel purtand piese de lenjerie sexy sau chiar un costum de craciunita. Apoi in Evul Mediu au aparut izmenele si corsetul, fiind necesar pentru a strange sanii si pentru a sustine rochiile sofisticate. Lenjeria intima avea un singur scop: cel de a mentine curate hainele scumpe, care se spalau rar si nu trebuiau sa intre in contact direct cu pielea.
  Ulterior a aparut un model de corset destul de rigid, care forma o talie ideala de 40 de cm, dar doamnele au renuntat in scurt timp la ele, acesta fiind o amentintare pentru sanatatea lor, si ulterior s-a descoperit un alt model de corset mult mai permisiv.
  Revolutia lenjeriei intime a venit odata cu Primul Rzboi Mondial, cand femeile fiind nevoite sa duca greul familiei si-au adoptat un stil de haine si lenjerie mult mai comod.
  Odata cu aparitia costumului de baie in sec. 18 perceptia oamenilor asupra marii s-a schimbat total. Renuntandu-se la casutele de pe mare, in care intrai sa faci baie, femeile au adoptat costume din lana, destul de greoaie, iar apoi au fost inlocuite cu matasea. Secolul trecut s-a descoperit ca primul costum de baie a fost in perioada infloritoare a Pompeiului si contineau doua piese, dar ulterior notiunea costumului de baie s-a pierdut.
Marea revolutie a costumului de baie, s-a intamplat pe 5 iulie, cu 65 de ani in urma, atunci cand designerul franzez  Louis Reard a renuntat la costum vechi de baie si a adaptat micutul bikini, iar celebritatile vremii le-au adoptat repede in vestimentatiile sale.
  In zilele noastre in fiecare an designerii ne prezinta tendintele fiecarui sezon, oferindu-ne cat mai multe modele si culori pentru gustul fiecarui doamne. O gama larga de oferte se gasesc pe placul fiecarei femei necesare in a-si pune in evidenta tot ce are mai frumos. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.