marți, septembrie 30, 2014

Lentila perfecta pentru fotografii incepatori

Am redescoperit fotografia in urma cu doi ani de zile, spune redescoperit fiindca inca din gimnaziu eram cu aparatul cu film in mana si fotografiam toate nebuniile ce imi veneau prin cap, apoi in studentie chiar am avut un job de fotograf la o revista de timp liber din Iasi, ceea ce era candva "TotOdata", iar in acesti doi ani de zile am invatat si am lucrat foarte mult si cu foarte  multa pasiune. Iar acum pot sta cu mandrie sa ma numesc fotograf de nunta in Iasi si nu numai fiindca activez si in Bucuresti si in strainatate!

Ca si fotograf de nunta ai nevoie de multa pasiune si ceva fonduri de investit in aparatura, dar daca esti la inceput de drum si fondurile disponibile sunt limitate iti recomand sa apelezi la celebra lentila Canon 50 mm f 1.8 .

Cand vorbim de fotografia de nunta sau alte evenimente, focala de 50mm este unua din cele mai folositoare pe care o poti avea la dispozitie. Focala de 50 mm este destul de "wide" pentru fotografiile de familie in grupuri mici si de asemenea nu este intr-atat de wide incat sa distorsioneze perspectiva. Da, multi fotografi considera ca focala de 50mm se apropie de perfectiune.

Cea mai ieftina cale de a avea focala de 50 mm este de a achizitiona un obiectiv fix. In ciuda pretului scazut a lentilelor fixe de 50 mm, acestea sunt sharp chiar mai sharp decat o lentila de tip zoom ce costa de cateva ori mai mult (desigur aici nu includem si seriile L), si de asemenea ofera o calitate a imagine excelenta. Lentile altor producatori de genul Sigma si Tamron pot fi solutii, dar nu pentru canonisti - acestia au la dispozitie Canon 50 mm f 1.8 II la un pret extraordinar si nu le recomand sa se indrepte catre alta lentila in aceasta zona de pret.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.