marți, martie 04, 2008

Contractul de închiriere a unei locuinţe va avea drept durată minimă un an.

Un nou proiect de lege elaborat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei (MDLPL) va intra în dezbatere publică săptămâna viitoare, urmând să ajungă la Parlament în aproximativ o lună.
Legea privind închirierea locuinţelor face parte dintr-un pachet de trei iniţiative, alături de Legea locuinţei şi Legea coproprietăţii asupra imobilelor cu destinaţia de locuinţe. Conform MDLPL, scopul modificării Legii închirierilor este de a asigura o balanţă echilibrată între drepturile şi obligaţiile proprietarului şi cele ale chiriaşului.
"Piaţa chiriilor este liberă şi nu dorim să intervenim în niciun fel în ea, dar trebuie stabilite nişte raporturi clare între chiriaş şi proprietar. Ne referim la obligativitatea existenţei unui contract de închiriere şi la durata minimă a acestuia, nu la valoarea lui. În Grecia sau Italia, durata minimă este trei ani", spune Laszlo Borbely, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei. Rezilierea contractului nu va putea fi făcută decât în urma unui preaviz.

Sursa: Adevarul

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.