miercuri, iunie 25, 2008

Piraeus Bank avertizeaza asupra unui atac de tip phishing

Piraeus Bank Romania anunta intr-un comunicat ca persoane neautorizate au trimis, in numele sau, mesaje electronice care informeaza cetatenii, fie ca sunt sau nu clienti ai bancii, ca figureaza cu restante la creditul ipotecar CASAcum.

Piraeus Bank Romania precizeaza ca nu este implicata in acest proces de e-mailing si le recomanda celor care au primit un asemenea e-mail sa ignore mesajul si sa nu dea curs cererilor care prevad dezvaluirea codului de acces si a PIN-ului pentru accesarea serviciului Piraeus Online Banking sau a oricarui alt cod de acces sau PIN aferente produselor Piraeus Bank Romania.


Sursa: Hotnews.ro

1 comentarii:

Anonim spunea...

Aproape simultan (25.06.2008, 08:48 - daca nu chiar mai repede ;-) ) cu comunicatul de presa al Piraeus Bank Romania, Comunitatea Webmasterilor din Romania (http://cwr.ro) si-a avertizat membrii despre acest val de phishing, val pornit pe data de 24.06.2008 in decursul serii.

Comunicatul cwr.ro cat si comentariile utilizatorilor acestei comunitati, poate fi citite accesand:
http://www.cwr.ro/forum/showthread.php?t=432

Adecvat nu este doar o distantare a Piraeus sau a institutiilor 'lovite' de aceste actiuni frauduloase ci mai mult o dovada reala a combaterii acetora.
...nu am vazut inca (si nici nu urmeaza sa vedem in curand) un reportaj detaliat despre o institutie din Romania care combate real frauda online in general.
Posturile de televiziune ne 'indoapa' cu imagini din viata manelistilor sau a altor 'staruri, vip-uri' din viata mondena.

Suntem 'furati, inselati, mintiti' dar las' sa vedem ce mai face Guta, Pepe si fetele de la Indigo :-(

Angajatii politiei din cadrul asanumitelor birouri de combatere frauda detin o pregatire extrem de redusa in urmarirea criminalilor via WWW - multi dintre acestia sunt fericiti daca stiu sa-si citeasca eMail-urile.

Ce este mai bizar, este faptul ca institutiile de urmarire si combatere a fraudei online sunt infiintate in Romania de mult timp si se servesc cu bani proveniti de la UE.


Cu stima

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.