vineri, august 08, 2008

Marius Ciocan, FunGift.ro: Daca tot ce vrei sa faci vei face cu gandul la client, este imposibil sa nu iti iasa

Umbland prin mediul online, nu hoinarind aiurea, ci cautand sa invat cat mai multe despre e-commerce in mediul online din .ro, am dat de articolul acesta, da stiu, e un pic cam vechiut(20 iulie), dar eu acum l-am gasit si ma bucur ca l-am gasit, mie mi s-a parut interesant si de luat aminte. Va dau un copy&paste la finalul interviului luat de Smartfinancial lui Marius Ciocan:

"Care sunt principalele provocari ale inceperii unei afaceri online?
Marius Ciocan: Nu stiu. Sunt atat de multe incat mi-e greu sa ma pronunt… sa enumer cateva. Este greu. Este al naibii de greu si daca nu citesti tot ce-ti cade in mana despre ecommerce, daca nu te uiti in stanga si in dreapta cum fac altii daca nu esti pasionat de afacerea ta si de clientii tai, probabil nu vei reusi. Este extrem de important sa ai o platforma buna pe care sa te poti baza, un host care sa nu te lase in ziua in care dai cel mai important newsletter al tau, un curier care isi face treaba cu adevarat. Si sa iti iubesti clientii. Daca tot ce vrei sa faci vei face cu gandul la client, este imposibil sa nu iti iasa.
Foarte pe scurt: 3 motive pentru a incepe propria afacere online: dinamica mediului online nu o regasesti nicaieri in alta parte; investitia initiala este mai mica decat in mediul offline; piata si perspective semnificativ mai mari
3 motive pentru a nu incepe propria afacere online: nu intelegi online-ul; faci doar pentru ca asa este la moda (asa se face acum); vrei sa fii milionar maine
3 capcane in care cad cel mai des tinerii antreprenori: isi dozeaza efortul doar pana la etapa finala a constructiei unui magazin online dar greul de abia atunci incepe; cred ca un oscommerce pe un host de 4 dolari pe luna se cheama magazin online; cred ca un pret mai mic decat concurenta este un avantaj - daca ai inceput batalia preturilor ai pierdut razboiul.."

Intreg interviul il gasiti aici

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.