marți, octombrie 28, 2008

Scad chiriile la apartamente

In octombrie se inregistreaza preturi cu pana la 10% mai mici. Oferta de locuinte este generoasa, astfel ca proprietarii sunt deschisi negocierilor. Pretul chiriilor a inceput si el sa o ia la vale luna aceasta in Capitala, urmand trendul celor de vanzare. Numarul clientilor a scazut remarcabil fata de septembrie, cand cererea era sustinuta de venirea studentilor, in timp ce oferta generoasa s-a mentinut constanta.

Mai multe locuinte decat clienti

Dupa ce valul de cereri cauzat de venirea studentilor s-a mai estompat, si piata chiriilor intra in letargie. Specialistii spun ca principalii clienti sunt acum firmele. "Acestea nu cauta garsoniere sau apartamente de doua camere, vedetele lunii trecute, ci locuinte cu trei-patru camere. Oferta a ramas insa la fel de mare, astfel ca preturile sunt negociabile", explica Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman.

Integral in Evenimentul Zilei

Sursa celor de evz este reprezentata din nou de cei de la anunturiparticulari.ro. Nu stiu cat de credibila este aceasta sursa, mai ales ca difera piata imobiliara din anunturi(ziare si internet) si cea reala. Voi sa-mi spuneti, poate ma insel?
Acest articol e plauzibil, fiindca acelasi fenomen se intampla in fiecare an. Inchei cu un citat din marii blogeri pe nise de imobiliare: "Preturile reale vor urca, iar cele artificiale vor scadeeeee"
Mai am o intrebare, numai in Bucuresti se intampla acest fenomen? Sau si in celelalte centre universitare?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.