joi, februarie 12, 2009

Elegy

Bazat pe nuvela "The dying animal" a castigatorului premiului Pulitzer Philip Roth, filmul "Elegia" este o drama ce exploreaza relatia amoroasa dintre un sexagenar, critic cultural, si profesor la o universitate din New York pe nume David Kepesh(Ben Kingsley) si o timida studenta de origine cubaneza, in varsta de numai 24 de ani, pe nume Consuela Castillo(Penelope Cruz).

David Kepesh este un afemeiat renumit pentru numeroasele aventuri cu foste studente, dar nu a permis niciodata unei femei sa se apropie prea mult si sa ajunga la sufletul sau. O replica din film ce surprinde foarte bine personajul interpretat de Ben Kingsley: “Beautiful women are invisible, we’re so dazzled by the outside that we never make it inside”.

Viata i se schimba complet atunci cand superba Consuela Castillo intra in sala lui de curs, barbatul fiind ravasit de frumusetea perfecta a trupului ei. Incepe o legatura sexuala pasionala cu aceasta, care se transforma treptat, fara ca cei doi sa-si inchipuie, intr-o autentica poveste de dragoste.

Cand Kepesh realizeaza ca o asemenea relatie este fara viitor, isi dezamageste si o face sa-l paraseasca. In acelaşi timp, cel mai bun prieten face un atac de cord si moare fulgerator, lasandu-l intr-o baltoaca de suferinta, din care aproape ca reuseste sa iasa după doi ani.

Dupa doi ani frumoasa cubaneza reapare in viata lui David Kepesh, cu o cerere urgenta si disperata, care va schimba totul.

Elegy exploareaza puterea frumusetii de a orbi, a descoperi si a transforma.
Trailerul il puteti viziona mai jos:



1 comentarii:

Infiintare PFA spunea...

Nu am vazut filmul si nici de nuvela asta nu am auzit, dar din descriere mi se pare interesant. Poate o sa ma uit.

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.